diumenge, 9 de juliol de 2017

Els avantatges de llegir

Llegir sota l'ombre d'un arbre,
Quina delécia!
La Gent Gran tenim l’avantatge de poder reflexionar sobre aquelles coses que ni a la joventut ni a la maduresa, ens  paren a pensar.  Doncs bé, avui us donaré el resultat de la meva reflexió sobre “Els avantatges de llegir”.

Per llegir, només necessitem un llibre
Per llegir solament necessitem un llibre, un paper o un digital, i voler saber el que ens diu l’escriptor. És barat, no cal comprar-lo, és pot llegir a les biblioteques, i també es pot fer mitjança intercanvis, com fèiem  desprès de la guerra, ens els deixàvem o els intercanviàvem entre els amics.

Llegir ben acompanyant,  ens diverteix

Quan has començats a "devorar" llibres arribes a la conclusió. que et diverteixes llegint, i més si fas un viatge una mica llarg, o fins i tot en el trajecte per anar a la feina. Una nit que tens insomni. uns dies que has de qudar-te casa per malatia, sempre el llibre es un bon i interessant acompanyant


Llegir ens transporta a espais desconeguts
Llegir et transporta a uns espais desconeguts, adquireixes molts coneixements, et fa viure altres mons, entendre la diversitat de les personalitats dels humans, com es viuen les emocions, els sentiments, les desgràcies, les virtuts. Llegir no té en compte l’edat, ni tampoc et discrimina per raó de la religió, el color de la pell, ni el gènere.

L'art patrocina la lectura
Llegir ens ensenya, perquè sempre en treus alguna conclusió algun coneixement. També ens fa pensar i ens fa conèixer altres veus i comprendre altres idees formulades en un temps i en un lloc que no es el nostre. I el lector les adopta, les transforma o les rebutja,i així es mou el món. 
  
Llegir ens fa lliures
Llegir ens fa lliures, ens forma la nostra personalitat, ens ajuda a tenir criteri per prendre decisions, ens acosta a la llibertat de pensar, La lectura és un plaer, ens fa feliços i és que tal com deia el filòsof, escriptor i erudit en Jorge  Luis Borges:


“Només es pot llegir per plaer”


Josep Mª V

3 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Hi ha un proverbi català que diu que "el llegir fa perdre l'escriure", però opino que aquest proverbi està fora de context, no està ben interpretat. Opino que és tot al revés i estic molt d'acord amb l'afirmació d'en Josep Mª. V., de que el fet de no llegir pot ser molt perjudicial per ampliar els nostres coneixements, i estic totalment d'acord en que cal promocionar el foment de la lectura com un agradable esplai i com una magnífica eina cultural.

Anònim ha dit...

La lectura es algo maravilloso y a medida que pasan los años la juventud va leyendo menos. Ahora
Parece que se lee un poco más. A ver si se animan.
Mary Luz

Joan ha dit...

JO espero las vacances per acabar el llibre que estic llegint
Joan