dilluns, 2 d’octubre de 2017

Escola democràtica

Antigua Radio de Galena
D’aquelles que quan érem joves

Ens feiem nosaltres mateixos
Vaig sentir per radio que era obligació dels pares ensenyar als fills a participar i col·laborar a les feies i ordre de la casa, com parar taula i desparar-la, fer-se el llit, etc .

Preguntaven a les persones docents el seu parer. Una directora d’un col·legi va manifestat que havien decidit amb tots els mestres de la ”ESCOLA DEMOCRÀTICA”, com s’havia d’estructurar el centre docent, i va prosseguir:

Escola participativa
Inicialment consideraven que per no tenir desgradables problemes d’enfrontaments  amb els pares, les determinacions d’ensenyament i formació s’havien de prendre d’acord amb ells. El món esta canviant i es necessari que els fills tinguin una bona formació per adaptar-se a la futura realitat, i  per això havien dissenyat l’escola amb les següents bases:

1º.- Ensenyar-los a participar, col·laborar i compartir, amb els que formen el seu entorn familiar, escolar i social.     

Ajudem a formar als nostres joves
a parlar en públic i a dialogar
2º.- Entre els alumnes no hi ha d’haver-hi distinció de cap mena, ni de sexe, ni raça, ni desviament sexual, ni posició social, ni mancances físiques, etc...

3º.- Com el futur es presenta molt competitiu cal formar-los, a més de les assignatures que els hi corresponen cada curs, han de saber parlar i desenvolupar un tema públicament, dissertacions que faran inicialment davant dels seus companys de classe, buscant arguments que els arribin a convèncer. És d’interès, per arribar a aquesta perfecció, que facin una assignatura complementaria a l’escola, podria ser, teatre.        

Els drets humans
4º.- La humanitat està creixent tant, que els fills hauran d’anar a treballar a altres nacions i per saber quins són els seus drets i obligacions caldrà que coneguin La Declaració Universal dels Drets Humans, per si el govern d’aquests països no compleixen algun dels seus articles, ja que es tracta d'un document d'obligat compliment per a tots els estats membres de la comunitat internacional. Com són el dret de reunió, llibertat d’expressió, dret a decidir, dret a ser consultat, etc...

La Directora ens ha convençut

Al final de la seva intervenció a la radio, la Directora de l’ESCOLA DEMOCRÀTICA va dir: que feien una gran explicació sobre el dret a decidir, a fi que tant si anaven al estranger com si es quedaven i haguessin d’exercir el seu dret a vot, no figuressin a les enquestes en l’apartat dels indecisos.
  
Pensant amb el gir actual de la política europea, crec que aplicat l’ideari  de  l’ESCOLA DEMOCRÀTICA seria un gran encert.


Josep Maria V .

3 comentaris:

Miquel M. ha dit...

No hi ha dubte que l'ideari de l'Escola Democràtica és digne de tot elogi. Gràcies a les seves ensenyances, comença ja a ser un fet forma normal l'equiparació dels sexes i la participació i col·laboració en les tasques domèstiques. Com també és molt important l'ensenyança i la divulgació dels Drets humans, entre els alumnes.
La llàstima és que alguns polítics n'hagin perdut totalment el record. O potser és que quan varen anar a l'escola, es varen saltar aquesta assignatura. Opino que ara s'haurien de matrícula urgentment a l'Escola Democràtica.

Anònim ha dit...

Jajajaja.
Mary Luz

Joan ha dit...

Crec que molts tindriem que anar a aquesta escola
Joan