diumenge, 17 de juny de 2018

Moció de censura

Confuci
filòsof xinès
Confuci, filòsof  xinés, deia:
Estudia el passat si vols pronosticar el futur

Quan exercia d’advocat, en una conversa amb el Degà del Col·legi de Notaris, referent als problemes de criteri jurídic que hi havia entre els Notaris amb els Registradors de la Propietat en les inscripcions d’escriptures al Registre. Sempre imperava el criteri d’aquests, sense raonaments ni diàleg. Davant d’aquest enfrontament, el Ministre de Justícia li va comentar al meu amic que per evitar aquest enfrontament es podrien fer conferències i col·loquis entre ells, i així pensava llimar la postura radical dels registradors.

Bonica imatge d'un camp de golf, sense golf
El Decà li contestà que no solucionaria res,  seria més del mateix. I per contra li contestà que ell constituiria un club de golf i per nom li posaria “NO-RE”, sense camp de golf. Ambdós col·lectius guanyaven molts diners, llogaríem els camps de golf i gastarien molt al Restaurant i d’altres serveis i activitats, els acolliran com aigua de maig, i els col·lectius farien bona amistat.

En política,
 no et pots rentar les mans.
Has de dialogar i pendre decicions
Coneixen el passat dels registradors es pot pronosticar que no poden ser polítics, no saben dialogar i la política és diàleg. Per tant estava pronosticada la moció de censura al president del P.P.

L’Aznar en plena gloria es va retirar a la segona legislatura, per evitar situacions perilloses d’interessos creats i estafes, però en Rajoy ha tingut errors reiterats, que es poden resumir en una actitud de displicència, adustesa i indiferència en el tracte, descoratjament o vacil·lació en l’execució de les coses. Vacil·lar és el pitjor que pot fer un polític.

Aquesta vacil·lació és el que l’ha portat ha deixar en mans de la justícia tant el cas català com la corrupció del seu partit

La imatge d'aquets polític
NO és la que voldriem com la millor
d'un president del segle XXI
En el segle XXI, el President del govern ha de ser un  polític, amb capacitat de resoldre els problemes pel diàleg i la conciliació, defensar els drets humans, i tot el que és vital per governar un país. I el que NO pot ser és que es renti les mans i passi la pilota a altres institucions de l'estat.

A tot això el ara exPresident, sembla que està involucrat en un procediment penal per corrupció multimilionària, i el seu partit deixa al país un deute de 1,480,790 milions d’euros, més del doble del que va trobar de l’anterior govern.

Desprès d’aquest desastre del govern de Rajoy es pot resumir dient que la vacil·lació i falta de diàleg d’aquest registrador de la Propietat fent política,


ha estat una nit sense lluna ni estrelles pels ciutadans d’Espanya.

Josep Maria V.

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

No hi ha dubte que en Josep Mª. V. coneix molt bé la nefasta actuació dels Procuradors de la propietat, en general, i del procurador M. Rajoy (que ningú no sap qui és), en particular. Ens ha comentat molt bé el tema de la seva total incompetència, i després de llegir aquest il·lustratiu article, suggeriria completar el conegut adagi de "Advocats i Procuradors, a l'infern de dos en dos", afegint-hi: "i els Registradors de la propietat, hi han d'entrar més aviat". Esperem que així sigui.

Joan ha dit...

Ahiir, en una trobada on hi havia vàris amics lectors del bloc, em vàren comentar que els havia agradat molt aquest article.

Joan