diumenge, 24 de març de 2019

Perplexitat


En Josep Mª , amb els meus néts
Estiu del 2018 a Puigcerdà
Els assidus i amables lectors que des de fa molts anys segueixen el nostre CARGOL, ja coneixen que aquest mes compliré els 91 anys, i amés que he exercit d’advocat durant 60 anys. Doncs bé, amb els sorprenents fets, noticies i esdeveniments que ens han sorprès aquestes últimes setmanes, no sé què he de pensar, perquè m’han deixat perplex. Tant és així, que he decidit que fos el tema d’avui per compartir-lo amb vosaltres.

Bonica imatge per anumciar
els suplement del
Diario 16
El dia 25 de febrer, el DIARIO 16 publicava la següent noticia de magnitud inimaginable, La carta manuscrita del Tinent Coronel de la Guardia Civil Antonio Tejero Magro que manifestava obertament: van anar al Congres seguint ordres del rei Juan Carlos I. En llegir aquella confessió he restat gelat.
  
Desprès del 0 a 3 del partit de Copa entre el Madrid i el Barca (27.02.), el nostre genial defensa Gerard Piqué, va manifestar als periodistes: Si las cámaras de las televisiones españolas que estáis aquí, dedicarais más tiempo al juicio que hay de los presos políticos, que es super injusto, y la gente de España pudiera ver un poco más lo que pasa, en lugar de hablar del VAR, iríamos un poco mejor como país”.

Foto apareguda al diari "20 minutos".
Herrera es disculpa amb Piquè
Immediatament el locutor de la Cope, Carlos Herrera, va carregar durament contra el defensa del Barça, titllant en Piqué de demagogo y provocador”, afegint   a lo que tú llamas presos políticos, que son presuntos delincuentes, y además, presuntos delincuentes de una envergadura notable.


Dibuix molt imaginatiu
de com surt la memòria del nostre cap
i la perdem

De les persones que surten en el text,
que són joves en ralació a nosaltres,
  i les teneim per normals,
ara resulta que ja han patit aquest procés
deganaratiu i no recorden res

Quantes sorpreses ens porta la vida!.
És per quedar perplex
com en Josep Maria

I això forma part de la vida!
Tot això està amanit per les declaracions que fan els principals testimonis de càrrec del judici per sedició, rebel·lió i malversació de diners públics, contra polítics catalans en el Tribunal Suprem de Justícia. Han declarar el president del Govern,  Mariano Rajoy, aquest ens diu que no sap res, i la Sra.  vicepresidenta, Soraya Saez de Santamaria: que no recorda res, el ministre de Interior que no va donar cap ordre, i  el ministre d’Hisenda Cristòbal Montoro diu que  no té factures.  Desprès li va tocar el torn a Enric Millo.  Com s’explica que un català s’atreveixi a dissentir i explicar una versió dels fets - com fan tots els altres testimonis  - que posa en dubte el relat oficial del 20 de setembre de 2017?  Potser no va escoltar el Virolai a la Rambla de Catalunya, aquell cant de amor fratern a Espanya. Però el testimoni de la secretària judicial Montserrat del Toro, amb la seva tàctica de desviar del que era substancial pel judici, amb la “por” i el petit salt de les terrasses que li van permetre sortir sana i estalvia de la  Conselleria d’Economia.

La meva opinió sobre aquests esdeveniments en tants pocs dies, ha estat la perplexitat, i la vostra ? 

Josep Maria V.

3 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Potser si que causa perplexitat, com ens indica en Josep Mª. V., el fet de comprovar fins a quin punt varien les visions de les coses, quan es miren a través de prejudicis tendenciosos o mal intencionats. Però és que la veritat és una cosa tan fràgil que es trenca com un mirall, i un cop trencada, cada tros reflexa la realitat d'una forma diferent. Lamentablement, els trossos que ens arriben a nosaltres estan totalment deformats i no ens deixen veure la realitat de les coses, i per això, més que perplexitat, considero que el que provoquen és indignació.

Unknown ha dit...

Sento dir que tot aixó ja era previsible. Ja fa anys que es deia que el Rey era el "cap" del
23-F Espanya sempra ha tingut "Castilla y León" com la pastanaga devant el burro i no
ha< mirat ni veu mes enllá, No ha sigut ni será mai Europea no veu mes enllá del nas.
Les persones que han sapigut lleguir llibres, s'han desplaçat per el mon amb mentalitat
oberta, que ni han a España, tenan un altre opinió, Molta gent que va venir a Catalunya
despres de la gerra i a pesar del que van patir per aixecar el cap entenen el sentit
catalaniste, pero jo en conec de mols que despres de tans anys "no entienden ni hablan
el catalán" Doncs que podem esperar dels altres i dels que porten medalles per els seus
crims?. On son els Jutjes catalans?
Deu ens ajudi........
Felicitats per els anys que tens, pero sobre tot per poguer-te expresarcom ho fas. Dolors

Joan ha dit...

No m'estranya la teva perplexitat.
Encara que ens sembla que ho hem vist tot, no és veritat

A més del que tu cites, a mi també n'ha deixat bocabadat la noticia que dos homes, un de 80 i l'altre de 73 anys, han atracat dos Bancs i els han enxampat

Queda demostrat que aquella dita que diu "Vivir para ver" és certa
Joan