diumenge, 3 de novembre de 2019

On és la nostra solidaritat?


Els diaris, són un mitjà de comunicació
que tindrien que difondrà les notícies
tal com han succeït
i, HO FAN?
Però els comentaristes amplifiquen
les notícies que els interessan
Definitivament, cada vegada m'agrada menys llegir el diari, qualsevol diari. Les notícies periodístiques sembla que només estan fetes per sobresaltar-nos amb moltes discussions, problemes, i  tota  mena d'accidents i desgràcies. No hi ha cap dia que pugui llegir alguna notícia amb una certa tranquil·litat d'esperit: tot són baralles i contradiccions, allò que uns ho veuen blanc els altres ho veuen negre, les petites anècdotes passen a ser fets perillosos i indignes, i els comentaristes s'esplaien amplificant totes les notícies amb el seu potent altaveu, fins a eixordar-nos.
NO ho sembla, però s'estan insultant

Com molt bé es pot deduir, jo no estic subscrit a cap diari, però no per això deixo de fullejar-los sovint, per tal de poder estar més bé o més malament informat dels problemes socials, de les controvèrsies polítiques, de les opinions diverses i de lo malament que generalment ho fan els nostres representants polítics de tots els colors, amb baralles i discussions contínues.

Aquetsa carta NO és la den Josep Mª
Sincerament he de dir que, el que trobo més assenyat dels diaris, és la seva secció de Cartes al director, on sovint s'hi reflexa la veu del seny. Una bona mostra és la carta del nostre bon amic J.M.V. i col·laborador, publicada el passat 23 d'octubre a La Vanguardia, que és molt més assenyada que totes les altres informacions del mateix diari.

Què més voldria aquest cotxe
que ser el que ens parla en Miquel!
Per acabar-ho d'adobar, avui he llegit una notícia periodística que m'ha deixat ben desmoralitzat. S'hi anuncia una marca de cotxes, que s'estableix per primera vegada a la nostra ciutat, i fa una exposició de dos dels seus valuosos vehicles al carrer, amb la finalitat de que puguin ser ben contemplats per tothom i així també puguin fer-ne comanda. La casa fabricant assegura que, en atenció a Barcelona, donaran prioritat a les comandes que es rebin de la nostra ciutat, malgrat que encara tenen una llista de 3.000 sol·licituds per servir i no donen l'abast. El més inverosímil del cas, és que a la mateixa notícia s'indica que el valor d'aquesta espècia de joia automobilística és de 250.000 euros. Sincerament horrible!

Aquesta imatge és la surt a la WEB de la
Fundació Sant Vicens Ferrer,
que per uns pocs Euros mensuals
pot assegurar que nens o nenes
puguin acabar la seva formació en una 
de las nostres escoles o Universitats
Hi han altres fundacions que ofereixen
solucions semblants
En quin món vivim? Estem veient contínuament anuncis per TV, sol·licitant que ens subscrivim a entitats benèfiques que, amb 10 euros al mes, aconsegueixen salvar vides humanes, unes entitats benèfiques que estan enviant persones voluntàries a l'Àfrica, per treballar-hi de forma gratuïta i desinteressada. Amb quina cara deuen llegir, aquests voluntaris, la notícia de que hi ha 3.000 persones disposades a llençar els diners d'una forma estúpida, en lloc de utilitzar-los de forma solidària!  

Repeteixo el que he dit al començament: no m'agrada llegir els diaris. I el motiu, són algunes notícies tan depriments com aquesta.

Tant de bo que els nostres fills i néts no ens tirin en cara
aquesta falta de solidaritat.

Miquel Maria

1 comentari:

Josep Maria V. ha dit...

Tens tota la raó Miquel en fer aquesta denuncia de la falta de solidaritat i empatia. Els capitalistes sols pensen en ells, i fan ostentació del seu poder econòmic malgastant els diners sense mirar ni emparar a aquells que tenen fam i no tenen possibilitats per viure dignament.