diumenge, 31 de maig de 2020

Una altre visió del coronavirus


El gos galgo,
aquest gos llarg i d'aspecte desmenjat
és el gos més ràpid

Diuen que el virus encara ho és més 
Molta gent es comença a preguntar: alguna cosa haurem fet malament?

Jo sóc un d'aquests, varem començar tard?, Dos dies abans de decretar l’estat d’alarma, fèiem manifestacions, reunions massives, partits de futbol... .es va actuar dues setmanes tard?, Els avisos internacionals eren molt clars, però no els hi varem donar l´importància que es mereixien. Mai sabrem com s'hagués desenvolupat l'epidèmia, per haver començat tan tard, ja que segons diuen aquest virus es transmet amb rapidesa.

Els sanitaris,
els que més han patit baixes
És per tots acceptat que la protecció dels sanitaris, va ser nul·la, estaven a primera línia exposats a ser contagiats, això explica la gran quantitat que han perdut la vida, metges, infermeres, auxiliars, millor no parlar de xifres, ja que la indignació és encara més forta,  molts coneixem casos, ben tristos.

Un record a tots els que han perdut la vida a les UCI, sense família que el poguessin acompanyar, i aquestes patint sense poder fer res, és molt trist, si no ho hem viscut en la pròpia família, tenim amics i coneguts que l'han sofert.

El que es lamentable és que ara comença una altra gran epidèmia: la falta de treball.

l'atur puja al ritme
d'aquesta escala
Es podrien omplir pàgines d'una infinitat de dades que donen suport a la gran crisi que tenim per davant i veurem per quant de temps, el problema és que estem arrossegant un atur, d’abans de l'epidèmia, de 3,3 milions de persones, aquests últims anys, un 14% i semblava que era normal, no se li donava la gran importància que te, un estat no pot suportar aquesta situació, a part del gran dany moral a la persona que vol treballar, i no troba treball,  i ens preguntem: i de que viuen?

Imatge de com quedaran
les arques del estat
i les nostres
Com estarien les arques de l'estat si ara, que un treballa i paga SS ....., consumeix, i per tant ingressa IVA, passa a l'atur ....., aquesta xifra cal multiplicar-la pels milions d'aturats. S'ha de reconèixer que el problema és difícil, però el que més dol, és que la direcció en la que anàvem no era bona, havia de ser molt diferent.


I la que ens ve ara¡¡¡, és possible que no tots els dels ERTE segueixin mantenint el llocs de treball, Una llei prohibint acomiadaments NO ÉS la solució. A hores d'ara ja hauríem d'haver aprovat aquesta assignatura, a banda dels negocis que van tancat, n'hi ha de petites i mitjanes empreses en quantitat i també alguna de gran.

Reconstruir NO ÉS només posar totxos,
que s'han de posar els que facin falta,
sinó refer el teixit social,
i que el qui treballi
pugui comprar el que es produeix.
 
Anuncien que formaran una comissió per reconstruir el país, bé ho recolzem endavant, qui la forma?. Per començar en primer lloc polítics, en segon lloc més polítics. Un detall: a Itàlia han posat al cap i en primer lloc un gran professional amb una experiència de ser el CEO de grans empreses multinacionals, molt reconegut en el món empresarial i com  a segona una dona amb un currículum tant acadèmic com professional de primer ordre.

I ens podem preguntar, seguim començant malament?. No es podria demanar als professionals de prestigi ja demostrat, independentment del partit que siguin, i perquè no els donem la responsabilitat de l'anomenada reconstrucció?.

Algun dia ho hauríem de provar,
 ara es una bona ocasió.


Manel P

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Jo em posaria de molt bona gana al costat de en Manel P. i també donaria la responsabilitat de la reconstrucció econòmica del país a les persones de més prestigi professional, però lamentablement la nostra opinió és un zero a l'esquerra. Els que porten la paella pel mànec són els polítics i aquests no han volgut mai que ningú els prengui el lloc ni el faci cap mica de ombra.
El més lamentable de tot això és que moltes persones n'estan actualment sofrint unes molt dures i penoses conseqüències.

Dolors Fita ha dit...

i DIUEN QUE ESPANYA ES EUROPEA

D. Fita