diumenge, 20 de desembre del 2020

El món i Tump

En aquesta foto de la campanya electoral,
Trump posa una cara agressiva. 

Fa por veure tot el procés de les eleccions per a  la presidència dels EEUU. Ja saben que els actuals polítics, la gran majoria prefereixen esmerçar el seu temps criticant els contrincants que deixant clar el seu programa d’actuacions. No més cal veure el Parlament Espanyol com a mostra. Però en el cas de les actuals eleccions d’Amèrica el joc brut ha estat la tònica. En Trump per a mi representa tots els valors negatius que es poden demanar a un dignatari de les seves responsabilitats, les seves decisions afecten amb molt a tot el planeta i veient les seves actuacions amb el canvi climàtic, el lliure comerç, el masclisme, el racisme, la violència i la ignorància científica un queda meravellat de que pugui tenir tants seguidors.

Hitler
també va guanyar les eleccions.

Molts cops el cas de Trump  em fa pensar, mantenint les distancies, amb l’ascens de Hitler al poder. Un home que en principi no semblava que tingues gaires opcions d’aconseguir manar i que tot i la gran majoria de alemanys i estaven en contra, a base de mentides, por i discursos incendiaris, va portar al món on el va portar.

Si amb les noves tecnologies es poden modificar imatges,
també es poden manipular les voluntats d'alguns ciutadans.

I tot això del Trump  està passant en ple segle XXI, en un país que en alguns aspectes representava el mirall de la democràcia on servia d’exemple a seguir. I quan veus que per mitjança de les noves tecnologies és pot manipular a una part d’un poble fent-li veure que siguin quins siguin els resultats electorals sempre hi ha manera de buscar les pessigolles a la veritat.

A l'hora de votar, s'ha d'escollir lliure de pressions 
     a qui creguis que ho farà millor per tots.      

A mi, com a persona responsable del meu pas per la Terra, m’espanta que el futur immediat del món pugui estar en mans d’homes d’aquestes característiques. Alguna cosa  no rutlla a l’hora d’escollir els mandataris perquè de Trumps en comencen a haver-hi molts. I les seves decisions són de gran importància per el benestar del planeta.

En una societat democràtica
no es pot utilitzar el  joc brut per aconseguir els teus objectius.   

L’èxit de Trump amb els seus seguidors d’extrema dreta no deixa de reflectir l’estat d’una societat que està clarament en transformació, una societat que comença a estar decidida a aconseguir el seus èxits a qualsevol preu. Ja no sé si els sistemes democràtics poden a la llarga estar amb perill..

Kamala Harris, vicepresienta dels EUA
la primera dona i .... negra.

Amb tot, el millor d’aquestes eleccions als EEUU es que per  primer cop una vicepresidenta sigui dona i negra

i això es un raig d’esperança pensant en que encara hi ha gent que es capaç de trobar camins millors .

Salvador CM                  

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Jo també crec que el món estarà molt millor sense el president Trump. El futur president dels Estats Units sembla una persona molt més equilibrada. I també celebro, com en Salvador C.M., que la sra. Kamala Harris sigui la futura vice-presidenta, encara que no sigui ben bé de procedència negra, sinó índia. La seva mare és una científica índia, dedicada a la endocrinologia, i el seu pare un professor d'economia jamaicà, doctorat a la Universitat de Berkeley.

Cal esperar que el nou president dels Estats Units i la sra. Harris tinguin un bon encert en el seu càrrec i que el món pugui respirar una mica més tranquil.