diumenge, 17 de gener de 2021

Covid 19- Un canvi de costums de resultats imprevisibles

 

Amb aquesta vacuna s'espera superar la pandèmia 

Observant la gent durant aquestes Festes Nadalenques un es dona compte dels canvis que ha provocat la pandèmia de la covid19 en la vida quotidiana de les persones.

Aquest gossets passen l'estona mirant 
els vianants que aquests dies passegen pel camí 

Desprès del confinament de 2 mesos tancats a casa quan ens van autoritzar a sortir, hi havia una autèntica bogeria per anar pel carrer, mai havia vist a tants esportistes corrent amunt i avall, ni tanta gent passejant gossos pels carrers, trobaves gent caminant per qualsevol lloc, la qüestió era caminar i sortir, sortir…. El lloc era el de menys, trobaves veïns que eren comptades les vegades que sortien del barri, només en casos excepcionals, els veies al límit dels 2 quilometres permesos, que en condicions normals no te’ls hauries trobat mai.

Platja de Barcelona amb les torres Marfre al fons
en un dia normal.
No en tinc cap del dies d'aquestes festes 

Gent que em consta que mai anaven a la platja els trobaves prenent el sol tombats damunt d’una tovallola, que es veia d’una hora lluny que era per la dutxa, a rel d’aquest fet han agafat afecció i tornen cada cap de setmana que fa sol.

Malgrat tot, aquesta parella de persones grans
han trobat un "raconet" prop de casa seva per passejar i prendre el sol 

Per altra banda ens trobem que amb els amics de tota la vida i parents que viuen en altres contrades ja només ens comuniquem per les xarxes socials o per telèfon, no ens podem reunir, som de bombolles diferents, personalment hi ha gent a la que no veig des de el mes de març.

Menjar una paella com aquesta 
era una delícia per els dies de Festa

Un clàssic de molta gent era anar a un restaurant el cap de setmana, generalment fora del lloc de residència, aprofitaves i feies una caminada, prenies el sol, desprès feies un bon àpat i cap a casa i havies passat un diumenge molt agradable, doncs s'ha acabat!!!

Menjar per emportar
Qui no es consola és perquè no vol
Llavors la gent va a buscar un lloc que fos prop de casa i on es mengés be, primer el passeig era per anar al lloc on estava ubicat l’establiment, feies l’àpat i cap a casa, doncs tampoc!!!! Ara et limiten l`hora de menjar, has de menjar a corre cuita, amb tot això tots plegats hem descobert que per fer un bon menjar tampoc necessites fer un munt de quilòmetres, i per passejar també hi han molts llocs ben  bonics a la nostre ciutat, i per menjar  pots anar a un lloc a comprar-lo i menjar-lo tranquil·lament a casa veient la tortura psicològica que son les noticies de la tele.

Tots aquests costums que han canviat, i els que canviaran,

tenen una vessant que pot  ser terrible:

Un canvi en l'economia

Josep VS

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Aquesta amenaçadora epidèmia de la Covid ens ha canviat la nostra agradable vida social d'anys enrere, que estava sempre oberta a tots els amics i coneguts, i ens ha tancat en reduïdes bombolles, molt separades les unes de les altres, en les que ens hi trobem pràcticament engabiats.

Perquè és molt trist que ara, com ens recorda en Josep V.S., no puguem trobar-nos amb els amics ni anar a sopar tranquil·lament a cap bar ni a cap restaurant.

Tant de bo que l'esperada vacuna salvadora ens permeti tornar a fer aviat la nostra enyorada vida social d'abans.

Anònim ha dit...

Pues si. Todo es como tu dices. El caso es que pronto puedas escribir otro artículo con mejores noticias.
Mary Luz