diumenge, 28 de febrer de 2021

Què està passant?

 

Dibuix de totes les dones del món

Bon dia, estimat amic, per fi torno a ser aquí i avui no puc evitar parlar-te de la dona, sí!, ja sé que potser podríem aprofitar el temps parlant de com han florit aquests arbres per exemple, però..., que és aquesta cara que fas?, perquè mira, tinc la sensació que encara som primitius en molts aspectes; ara que les dones hem decidit fer saber els abusos que patim en una societat democràtica???, com és la nostra, tot fa aigües, per exemple, has sentit parlar de la bretxa salarial?, i la quantitat d’assetjaments que surten a la llum en aquest moment?, i com pot ser que la majoria d’aquests es doni en l’àmbit familiar? Sí, no cal que em miris així, és que gairebé mai parlem dels nostres drets, oi?, però seria cruel pensar que només som nosaltres les que sempre patim aquestes coses, pitjor és els infants, nens, joves i persones grans, no les oblidem, que són aquelles que menys poden defensar-se.

Cartell que reflexa l'estat d'ànim de les dones

Que jo exagero? El maltractament és molt ampli i té diversos prismes, per això ens cal una legislació amb el mateix dret d’efectivitat i garantia que tenen els altres drets fonamentals. També és necessari fer campanyes de sensibilització amb la cooperació de tota la societat. No dissimulem, s’ha de castigar als culpables d’aquests actes i hi ha massa ocasions en què la llei sembla que fa culpable la víctima.

Davant l'evident maltractament de les persones grans
La resposta és patrocinar el Bon Tracte

Mira, justament avui he llegit al diari Social.cat que un estudi d’Amics de la Gent Gran, destaca que un 53% dels seus usuaris han sentit discriminació envers el col·lectiu. Però, com hem de dir que no som un col·lectiu, no tenim un sufix, totes les persones arriben a ser grans!!!  

Fent cara d'enfadada, 
Aquesta noia no està guapa 

Sí, avui estic enfadada, tens raó. Tu saps que  encara hi ha moltes persones grans, bàsicament, que tenen por a sortir de casa per la pandèmia, i que s’han incrementat els suïcidis, i també els abusos. Home!, això és intolerable, però és que no hi ha vergonya?, això és criminal!

És  ben cert
Si les dones es paren, el món deixa de rodar

Bé, vull demanar-te disculpes per aquesta conversa tan poc agradable, tants dies sense parlar i jo vinga a queixar-me. Et prometo que el pròxim dia que en veiem parlaré en positiu, que hi ha moltes coses bones per dir.

De les moltes coses positives que la Carme ens pot dir,
aquesta foto de la primavera passada la pot il·luminar 

Carme Andreu - AFOPA

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

És cert que cal avançar més en la lluita contra la discriminació de gènere, però també és cert que ha millorat força en comparació a temps passats.
Cal ser positius, com ens diu la Carme, i confiar en que el demà serà millor.

Dolors Fita ha dit...

Hola Carme, tens, com sempre, tota la raó. En el mon fa falta aquesta senssibilitat que
tenim les dones. Ara hi han mes homes que se implican amb aquest tema, pero las lleis
se están quedan absoletes per tlot el que está passant.
Es un plaer lleguir-te
Cordialment, D. Fita