diumenge, 23 de maig de 2021

La pandèmia, la llum al final del túnel


A la sortida del túnel de Núria
la vista és fantàstica.
Ho serà la sortida de la pandèmia?

Desprès de catorze mesos d’angoixa i de constants informacions contradictòries, de mesures que a priori es mostren bastant absurdes que la gent del carrer no acabem de comprendre, sembla que ja veiem el final del llarg i fosc camí cap a la fi de la pandèmia.

Hem de comprendre a totes les persones que els ha 
tocat gestionar la pandèmia.

Tracto de comprendre a totes les persones que han gestionat tot el procés de la malaltia, científics, metges, infermeres i personal dels hospitals, laboratoris farmacèutics, polítics i mitjans de comunicació de tota mena, però no me'n surto.

Els hospitals que no havien viscut cap pandèmia
ho han solucionat força bé.

El personal dels hospitals tenen la disculpa de que no havien viscut cap situació com la que estem passant i no sabien com actuar en no tenir cap medicament que els ajudes a controlar la situació, l’únic que podien fer servir eren els respiradors, i en un primer moment molt pocs, l’oxigen i la seva professionalitat. Mai els hi agrairem prou la molt bona feina feta amb mitjans molt escassos, tant de material com de professionals. 

Als científics, que estan col·laborant 
amb eficiència.

Té molt mèrit la feina feta pels científics que amb una rapidesa extraordinària varen aconseguir les vaccines per poder controlar la pandèmia, això demostra que si els recursos econòmics s’inverteixen en salut els avenços científics triguen moltíssim menys temps en proporcionar les solucions a les malalties.

Tots els laboratoris que fabriquen les vacunes
podrien mirar una mica més pel bé de l'humanitat
que per la seva butxaca.

Els laboratoris farmacèutics haurien de prioritzar la salut de les persones i no els interessos comercials ni les guerres entre ells per veure qui treu abans un medicament per poder acaparar el mercat, això és molt perillós i pot portar a un desastre per no investigar més a fons.

La lluna: És aquí on sembla que estiguin els polítics?.
Semblen més interessats amb les seves picabaralles,
que amb el bé comú.  

Capítol a part mereixen els polítics, no se’n salva ni un, ni d’ací ni d’allà. Només estan preocupats per si la popularitat i la intenció de vot del seu partit puja o baixa, es contradiuen els uns i els altres provocant el desconcert de la població que ja no sap cap  a on tirar.

Sort que aquestes caixes NO porten vacunes
Amb aquest transportistes no arribarien mai.

No cal esmentar el xou de les vaccines, que si arriben tants milers tal dia, ara no arriben fins tal altre, quan arriben unes resulta que no valen per que 6 persones de 1.800.000 vaccinades han patit una mena d’estranya trombosi, si fem una proporció resulta que el paracetamol té moltes més contraindicacions que les vaccines.


Aquest nano tan eixerit, té por.
No es vol vaccinar.

Degut a tot aquest merder hi ha gent que ha agafat por i ha decidit que no es vaccinarà, llavors els polítics posen el crit al cel i titllen a les persones de irresponsables, dons què s'esperaven, això es el producte de la incertesa escampada per ells mateixos.

Els "feke news", interessats o no,
han provocat un desgavell de nassos.

I en mig de tot aquest sidral i per acabar d’adobar-ho els mitjans de comunicació, uns contra el govern per mirar de desgastar-lo per veure si pugen els seus, els altres defensant lo indefensable, uns provocant falsos rumors per embolicar més la troca, ara en diuen més o menys “fake news“, i els altres anaven com despistats, resumin un desgavell de nassos

Un servidor s'ha vaccinat perquè crec honestament que és l'única solució per la pandèmia, i si em toca aquest 0,00002%,

Que Déu em beneeixi.            

 Josep V.S.

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

No hi ha dubte que incrementar la inversió en sanitat és la millor manera d'encarar el futur amb optimisme. Els que també ens hem vacunat, estem d'acord amb l'opinió d'en Josep V.S., de que aquesta és la millor solució que tenim per poder superar aquesta pandèmia que tan greument ens ha colpejat.

Dolors Fita ha dit...

Estem en un pais que els polítics necessiten hulimitat, honradesa i humanitat, i els medis de comunicació els hi falta perspectiva amb els temas que pu-
plican i comentant. Jo crec que els únics que aprendem d'aquesta pandemia
serem els mes grans, perque hem patit la por de perdrealgun familiar, amic,
veí. Els dels botellons pasarán fulla.
Una abraçada a tots.
D. Fita