diumenge, 24 d’octubre de 2021

Retrobament

 

La fageda d'en Jordà
al començament de la tardor.

Hola, amic, com has passat aquest estiu de “recuperació”?, estic contenta de retrobar-te.

Si, tens raó, no faig bona cara avui, és que les coses no van massa bé.

Estem en una societat fracassada?
Aviat no sabrem clavar ni un clau.

Penso que vivim en una societat fracassada, la crisi s’ha agreujat, sembla que haurem de conviure amb la pandèmia, i en el més grans ja els hi posen la tercera dosi, en fi, no cal que t’ho expliqui, però el més greu és la mort prematura. 

El suïcidi dels joves ha augmenta molt.
Què el provoca?

Sembla que són variats els motius que la provoquen, però desgraciadament el suïcidi de la població jove es troba entre les tres primeres causes d’aquest tipus de mort. Com pot ser que haguem arribat a aquest punt? Entenc que quan una societat pateix un desequilibri en el seu sistema social, econòmic i polític, és crea una inestabilitat que pateixen els seus habitants, sobretot el fet d’incrementar-se la pobresa quan afecta famílies senceres i els fills veuen reduïdes les seves esperances de futur tant pel que fa als estudis com a una possible feina.

Ens hem de reeducar.

Perdona, ja ho sé que això és dur, però passa al nostre voltant i s’han de prendre mesures urgents, sincerament penso que tots plegats hauríem de reeducar-nos per aconseguir una bona adaptació ajustada a la nova manera de viure, cosa que, potser, podria prevenir, en part, tants trastorns mentals. Aquesta violència dels joves? Què està passant?

A les illes també han fet publicitat de la FP.
Els ha passat com aquí, que alhora de la veritat
no hi han places?

Sí, tens raó, no és fàcil una adaptació que estreny les nostres esperances, ho entenc, però noi quan llegeixes les notícies, veus les contradiccions, com predominen els interessos econòmics per sobre dels socials i mediambientals, és a dir, molta hipocresia, estic segura que en aquest moment, més que mai, és important la cultura, sobretot pels joves, per cert, és una vergonya que hi hagi joves que no hagin pogut accedir a l’FP de moment, ja  que de ben segur són els que més ho necessiten.

Evidentment, no parlo pas de tots ells, però  ha quedat evident ...

Què no estem preparats per cap emergència

i ara ens toca trampejar com es pugui.

Fins aviat.

Carme - AFOPA


1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Els joves d'avui dia ho tenen difícil per obrir-se camí a la vida, necessiten una sòlida formació intel·lectual i uns bons coneixements informàtics. Però el cas és que no tots ells tenen la possibilitat d'accedir a aquesta formació i les seves perspectives de futur resulten molt limitades.
Per això la situació social, com ens diu la Carme, no és gaire bona. L'augment de la violència, dels trastorns mentals i lamentablement també dels suïcidis, n'és una molt trista conseqüència.