diumenge, 19 de juny de 2022

Perquè tants animals abandonats?

No en trieu un d'aqueta raca,
tenen moltes ganes de jugar
i us faran rodar el cap.

Som conscients de la importància que té tenir una mascota a casa? 

Aquest, si l'hi ensenyeu,
us portarà les sabatilles quan arribeu a casa.

D’entrada, per aconseguir una bona convivència el millor es tenir un bon coneixement de l’ésser que compartirà la nostra vida, la nostra llar, i també sobretot, la família. Aquest és un inici per evitar riscos i tenir una bona convivència.

Aquest conviu molt bé amb aquest nen,
però no tots els nens són iguals.

Durant la pandèmia, aquells que van incorporar a les seves vides s'ha evidenciat que an pogut gaudir de ka seva bondat tenint una bona relació responsable, per contra, aquells que la convivència no va ser del tot desitjada han acabat abandonant-los. 

Seu de l'INE a Madrid.
En aquest edifici tant gran
tenen totes les estadístiques que puguem imaginar.
La que posem, hi és

Segons el Instituto Nacional de Estadística a tota Espanya viuen més de tretze milions de mascotes, de les quals, set milions son gossos, quatre de gats, i la resta està repartida entre peixos, ocells, petits mamífers i rèptils.

Aquest gos t'avisa que és hora de passejar.

Però el tenir a casa una mascota comporta la necessitat de cuidar-los i si són gossos, de treure’ls al carrer per passejar i fer les seves necessitats.

En una caseta amb una mica de sortida, 
els gossos s'hi troben millor,
i es cuiden més fàcilment.

Aquesta obligació és fàcil de complir si es viu en una casa amb jardí, però la cosa es complica quan és viu en un pis, ja que de vegades l’animal no arriba al carrer i embruta l’ascensor o la porteria i ja la tenim armada. Els veïns protesten i el/la conserge s’enfada i diu que el seu contracta és per netejar, però NO per treure les malifetes del gossos,

  

Un gos tancat està trist.
Aviat agafarà una malaltia i morirà.

Aleshores, els que no se’ls estimen o hi tenen una mala convivència els portem a una gossera, o els deixem de mala manera en qualsevol carrer, camí, etc.????, potser pensem que per ser un animal irracional no té sentiments i ja es buscarà la vida?

Si el gos abandonat és espavilat,
pot ser que el que el trobi li agradi i se'l quedi,
però no es normal.

Cada any a Catalunya s’abandonen 35.000 animals domèstics, la majoria dels quals són gossos i gats que arriben a un refugi sense “chip”.

Resumint, poseu una mascota a la vostra vida i sereu infinitament més feliços,

Però cuideu-los i tingueu bon rotllo amb el veïns

Carme AFOPA

1 comentari:

Dolors Fita ha dit...

Dels animals ens quedan moltes coses per aprende.

D.Fita