diumenge, 26 de març de 2023

Les persones grans ens movem

 

La Sra. Alcaldessa fent el parlament
d'obertura de la Convenció.

Com cada quatre anys el Consell Assessor de la gent gran (CAGG) ha preparat la Convenció de les veus de les persones grans, que serà la sexta, i que va acabar dimarts passat en un acte al Auditori de la Once, obert per l’alcaldessa, el president de la Once i el vice-president associatiu del Consell 

Vista de l'auditori.
quan encara  els assistents anaven entrant.

Aquesta convenció ha tingut un format  molt diferent del de les anteriors, ja que s’ha donat veu a moltes persones que han expressat les seves preocupacions sobre el temes que el Consell ja havia anat tractant, no per arribar a conclusions i aprovar-les en el plenari de l’últim dia, sinó com a punt de partida per continuar treballant-los per presentar-los al Ajuntament o a les administracions pertinents. 

En Sergi Martí, cap del Departament de Participació Social,
amb els participants de la primera taula..

Des del mes de setembre passat, que va començar aquesta Convenció s’han fet moltes taules de treball sobre temes concrets on hi van participar moltes persones, tant del Consell, Districtes com a títol particular, unes que avui hi érem i altres no han pogut venir. Si voleu una informació més ample, la trobareu a la Web de l’ajuntament en els links del final 

La meva intervenció, sobre la II Convenció,
que va tenir lloc a any 2007.

La primera taula que ha parlat ha comentat breument les Convencions anteriors i a mi m’ha tocat fer un resum de la segona on hi fet constar que el tema que més polèmica va  portar va ser el de la Memòria Històrica, i a continuació es va presentar la primera actualització dels Drets i llibertat de les persones grans, document que s'actualitza cada quatre anys . També va sortir la forma de mantenir vius el casals no institucionals que ja aleshores tenien problemes estructurals. 

No es penseu que gravar un vídeo sigui només això.
Es necessiten  moltes hores de preparació
abans de començar la filmació. 

Acte seguit, l’amic Joan Domínguez ens va presentar un tràiler curtmetratge “La Bretxa”, i va anunciar que el vídeo complert es projectarà al cinema Girona el dia 3 de maig. 

La periodista Sra. Milagros Pérez Oliva
en el seu parlament estrella.

La conferència estrella va corre a càrrec de periodista Milagros Pérez Oliva que va tractar el polèmic tema que ens segons quins  àmbits periodístics, s’acusa a les persones grans de que només serveixen per fer gastar diners al erari públic sense produir res, o sigui que per un tems de diners i parlant clar, ens volen enviar a l’altre barri quan més aviat millor. I ella ho va negar amb rotunditat. El seu parlament va ser aplaudit amb tanta fe que semblava la plaça de Calanda quan els seus tambors fan “La Rompida”. (Recordeu l'article de la setmana passada?)

La Elisa Sala, la Mercè Pérez Salanova i la Gabriela del Valle,
tres peces importants d'aquesta Convenció,
que van explicar el procés participatiu.

Després de la pausa per fer un cafetó i quelcom més (molt esplèndid i abundant), la Mercè Pérez Salanova, la Elisa Sala i la Gabriela del Valle van presentar el procés participatiu de la Convenció actual i van donar pas a la segona taula que va presentar les propostes a fer i les accions que es proposa al Consell per seguir treballant.

L'acte el van tancar  la Sra. Tafalla i el Sr, Riera

La Sra. Gema Tarafa
Regidora d’Envelliment i Cures.

I el Sr. Joan Ramon Riera,
que a més de Regidor de les Persones grans,
ho és d'Infància, Joventut, i  Persones amb Discapacitats,
i és el President del Consell Assessor de la Gent Gran.

Això que el Sr. Riera tanques l'acte es un dir, ja que de fet "el va fer fora un grup musical" que va entrar de forma improvisada, i la jornada va acabar amb música. 


Els animadors. (El pianista No va sortir a la foto)
La segona taula, al fons de l'imatge
Joan
Nota: Links que es poden consultat:

1 comentari:

Dolors Fita ha dit...

Segons on llegeixes, la gent gran. cuan es desplaça, sempre gasta, pero per molts, som una cárrega. Ningú recorda el que hem fet i lluitat per aconseguir el que ara ens merexem. Fins cuan em de reinvicar els nostres drets.
Salutacions, D.Fita