diumenge, 9 de juliol del 2023

Com és que escorem cap a la dreta

 

Aquesta era la patacada esperada 
que tindrien les esquerres a les Municipals
.Però la que vam tenir va ser molt més gran.

Amb les últimes eleccions municipals espanyoles, s’intuïa que les esquerres tindrien una gran davallada. Però la patacada ha estat espectacular. Des del meu punt de vista personal crec que la gent conservadora estem un xic preocupats per les poques decisions clares en què els grups d’esquerra estan fent últimament. Hi ha molta demagògia amb forces temes socials, que fa que les persones de certa edat i amb una vida que ja considerem estable, molts fonaments de la nostra manera de ser estan trontollant.

Qui mou els cordills de les xarxes socials? .

També la joventut amb ganes de fer-se un lloc a la societat, cada cop ho tenen més malament. I els missatges que reben són poc esperançadors. I sempre a través de les seves xarxes socials que, no sabem qui estira els cordills.

Ken Loach, director de cine d'extrema esquerra deia
que les persones que se senten amenaçades
voten feixisme.

Ken Loach un director de cine d’extrema esquerra deia que la desesperança quan la gent se sent perdedora o amenaçada vota al feixisme. I al contrari els instints de les persones es tornen generoses quan se senten segures. I ara hi ha molta gent que compleix el primer requisit.

l'extrema dreta sap vendre els seu producte
i la joventut s'ho creu i segueix.

Cert que d’aquest mal estar, l’extrema dreta sap vendre un producte rupturista i trencador per seduir a tota la joventut una miqueta anti-sistema. A les classes d’economies solvents, els seus discursos també els hi donen solucions per garantir un futur establer. I ara en molts països abanderats com a demòcrates, sigui per vots directes o per coalicions, les extremes dretes van agafant protagonisme.

Malgrat les lleis,
cada dia hi ha més violacions.

Amb les polítiques encaminades a protegir a les dones (gràcies a Déu) per un cantó, sembla que les lleis són bastant clares i punibles, però per altra banda cada cop hi ha més dones assassinades. I aquests partits d’extrema dreta, intenten reduir les dones al lloc que tenien amb els nostres pares, submises i  calladetes.

Els que paguem impostos,
cada dia ens sentim més desemparats.
Els grans creiem en el nostre esforç.
Ara s'espera que tot ho solucioni la societat.

I la gent que paguem els impostos, eduquem amb criteris humanístics, intentem ser solidaris, cada cop ens sentim més desemparats respecta a valors que s’han mantingut de per vida. I les forces democràtiques actuals en molts països sembla que hi ha una tendència a valorar el mínim esforç i que l’estat ha de solucionar tots els problemes. Segurament els de la meva generació, estem acostumats a aconseguir les coses amb un gran esforç personal i avui en dia tot ha de venir de la societat.

L'extrema dreta sap parlar cridar molt.
Ens resoldrà els problemes?.

L’extrema dreta, com que sap parlar i cridar molt, sense donar mai cap programa concret, tocar la fibra a molta gent descontenta que esperava molt de la societat i que creu que les ultradretes ho solucionaren.

En algunes escoles treuen els signes religiosos tradicionals,
i a més, fan canviar el menú i suprimeixen els porc.

Ens treuen democràticament les creus de les escoles, molts centres educatius han eliminat moltes festes religioses i tradicionals de tota la vida, hi ha llocs que hi ha mesquites que a la nit estan cantant els almuecín, llocs que es canvia el menjar escolar perquè ni hi hagi porc, i els únics que  toquen aquests temes son els d’extrema dreta.

L'extrema dreta aprofita la llei del pèndol
que ara els bufa a favor.

L’extrema dreta per desgràcia no ha solucionat realment cap problema  al poble...

però amb la llei del pèndol, ara estan en un bon moment.

Salvador Carrió

 

2 comentaris:

Dolors Fita ha dit...


Bravo Salvador, has posat el dit a la llaga. Millor no ho podias explicar.
Per desgracia, veig un panorama molt "fotut"

Salutacions cordials
Dolors Fita

Anònim ha dit...

Haurem d'esperar fins el 23 al vespre per veure si la llei del pèndol ha funcinat
Cesca Cintas