diumenge, 8 de desembre de 2019

Què farem amb els dirigents


Nomès mirant els diaris
 que surten en aquesta foto
ja queda clar que tenim un excès d'informació

Amb l’excés d’informació de que disposem- real o falsa- cada dia podem copsar el mapa polític, econòmic i social del nostre estimat planeta. I quedes estorat al veure que una bona part dels estats que conformen el món estan immersos en una confluència de crisis obertes que fa posar els pèls de punta.

Tota aquesta gent són desplaçats
Parlem de temes bèl·lics amb guerres cruentes i de gent desplaçada que no veun cap camí de pau. Problemes ètics i religiosos que no porten a cap solució, sols a desplaçaments de gran quantitat de èssers humans indefensos, febles, i amb una gran falta d'aliments

Imatge de la hipòtesi GAIA
La crisis climàtica. De el sentir parlar a la nostre TERRA -la  Gaia-, que ja ha dit prou de la nostra manera deshumanitzada de fer servir els recursos molt limitats de que disposem. La falta dde valors siguin religiosos, ètics i morals de la nostre societat

La poca perspectiva de futur que te la joventut. I tot això forma part del món que ens toca viure i conviure. Es va veient que la casse dirigent política, esonòmica i religiosa no són capaces de treure'ns d'aaquest  context de fallida irreversible del moment que ens trobem.

El sol sortint dintre dels núvols
és una llum d'esperança
Sí que hi ha una llum d’esperança posada amb els petits o grans  gestos que està fent la societat. Gent que sap organitzar-se, manifestar-se, i plantar cara a la desídia dels que manen.

I cadascú de nosaltres cada matí al obrir els ulls i donar la benvinguda al dia, ens hem de preguntar que podem fer per millorar al nostre entorn. Serà un granet de sorra, poca cosa o no, però aquests petits detalls poden ser uns grans canvis en el futur.

Open Arms fent la seva feina
I sols  veure els moviments que han sorgit del no res. Els Opens Arms de torn, les ajudes a desplaçats, les conquestes dels LGTB, el canvi climàtic, les deixalles, els abusos sexuals, la igualtat de gènere i moltes mes que en deixo.

Tots aquest moviments
 han sorgit d’un fet espontani amb una força del poble
i sempre  de baix cap a dalt.
        
Salvador CM

2 comentaris:

Dolors Fita ha dit...

Despres de llegir-ho reconec que no tinc paraules. Es tan real i cru que a mes de una
persona li treurá el son. el que mes me indigne es que els que considero responsables
dormirán tan "panxos".
Salutacions D. Fita

Miquel M. ha dit...

El panorama és molt poc optimista i individualment poca cosa podem solucionar, però ens cal seguir el consell que ens recomana en Salvador C.M.: preguntar-nos cada dia què podem fer per millorar el nostre entorn i practicar-ho.