dilluns, 13 d’abril de 2020

Agents socials i d'ordre

Quan ens queixem,
solem fer una cara
semblant a auesta
Molts cops ens queixem de la policia i del serveis sanitaris. Molt sovint és una constant  quan sorgeix algun problema d’ordre intern i que no estem d’acord amb la seva manera de fer l’actuació. Com a tot col·lectiu sempre hi ha coses a millorar. I no cal dir, nosaltres els primers.

Però el que m’agradaria ressaltar com a comentari constructiu, és la gran sort de disposar al nostre abast, d’un servei d’ordre públic  i sanitari d’una eficàcia a escala global de primer ordre.

Què valoro quan viatjo?
Molts cops al plantejar-me visitar un nou país, quan valores tos els pros i contres per prendre la decisió, per a mi un dels punts més importants, per no dir vitals, es el nivell d’eficàcia, tracta i corrupció dels mitjans d’ordre i sanitaris  que existeixen.

Aquest ninot,
servidor públic,
fa la seva feina
amb eficàcia
Perquè quan tens un problema del nivell que sigui, i comproves que amb celeritat, professionalitat   i gran capacitat resolutiva et presten l’ajut que necessites, realment és quan s’ha de valorar el cos. I aquestes actuacions, són aquí a casa nostre, la majoria de vegades.

Això em dona la confiança  de que al triar un lloc per anar d’esbarjo,  el saber que disposen de persones públiques que estaran al teu servei en cas d’algun incident, fa que em tregui un pes de sobre.

Dona gust aquí a casa nostre, quan veus un accident del tipus que sigui que amb pocs minuts apareixen la policia, si convé els bombers i per descomptat els serveis sanitaris. Crec que s’ha de reflexionar amb positiu i pensar que aquests serveis, són de molt gran valor.

Recordem cotxes semblats a aquet,
circulant a tota velocitat
portant un malat greu a l'hospital
acompanyat amb una persona
que treia el braç per la finistre
amb un mocador blanc a la ma

Era una mostra del poc efcient
que era els servei d'ambulàcies

Els que som ja de certa edat, podem recordar els cossos  de policia de l’antic règim, que sols servien per fotre cops de porra i cridar-te amb motiu o no. Sempre semblaven els teus enemics. I no n’hi havia per menys .

També recordem que en cas d’un malalt greu, veies un cotxe  a tota velocitat, passant-se els semàfors en vermell, i si feia falta, amb una persona traient el mocador per fora de la finestra i fent sonar la clàxon, perquè el portaven a l’hospital, ja que els sistemes d’emergència tenien en aquells moments infinites mancances. Per sort són coses del passat.

Per sort, la nostre policia no actua
com la que cita el text.

Tant els Mossos com els sanitaris
treballen en el anonimat
i en eficàcia
Quan veus molt reportatges d’altres països, on la policia sols  és mou per poder agafar alguna propina i els serveis sanitaris si no pagues per avançat no reps cap mena d’atenció, reflexiones i dones gracies per la gran sort  que tenim.

I ara quan havia iniciat l’escrit,  ens ha agafat aquest mal  son d’aquesta pandèmia, encara ens adonem molt més, de la gran sort que tenim. Gent entregada, sense mirar horaris, arriscant la seva salut i ajudant amb  tot i a tots.

Però tembé tenim els antiavalots,
que els toca fer la feina
que ben pocs de noasltres voldria fer,
encara que a vegades no ho estiguin d'acord
I suposo que ha costat molt el poder aconseguir que cossos  de policies acostumats a rebre ordes de governs dictatorials hagin fet un canvi tan radical. Per tant ha estat una fita important.

Tenim però, el cos de antiavalots, que la seva funció és actuar en front de manifestacions o actuacions d’ordre judicials. I això crea imatges dures i a vegades difícils d’entendre. Crec que molt cops, els propis agents, estan totalment en desacord en alguna ordre que reben. Però en el fons nosaltres amb el nostre treball diari, moltes vegades també hem fet coses que no s’ajustaven a les nostres pròpies conviccions, ja que el que menava decidia per altres camins.

Piquem de mans i desitgen  que els nostres agents d’ordre, sanitaris i bombers continuïn treballant i actuant amb cel, com la gran majoria estan fent fins ara

i molt més en aquest moments actuals tan necessaris per la bona resolució d’aquest problema nou i complicat.


Salvador CM 

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Es molt lloable la previsió de en Salvador CM de valorar els serveis públics d'un país. abans d'anar-hi, perquè tranquil·litza molt el fet de saber que, en un possible moment de perill, es podrà rebre l'ajuda necessària per a superar-lo. I aquests dies en que ens amenaça a tots un perillós virus, aquesta ajuda ens ha arribat gràcies a la gran tasca de metges i infermeres que, amb els hospitals superats, s'afanyen incansablement a curar els malats, a combatre els contagis i a disminuir l'epidèmia. L'aplaudiment que se'ls dona cada dia, a les 8h. del vespre, el tenen ben merescut.