diumenge, 12 de juliol de 2020

Però, quin transit!


Aquesta és una de les terrasses que
preocupen a la Carme
Està molt a prop de casa seva
Bon dia amic meu, quina tranquil·litat, viure aquí ha de ser un plaer, jo estic força preocupada, no entenc com s’està reordenant la nostra ciutat. Recordes aquell bar o  restaurant que hi ha a la cantonada de  sota de casa meva?

Sí, és clar, però ara té uns nous propietaris que ho porten molt bé. El cas és que han posat quatre taules al carrer, però no t’ho creuràs, a la calçada.

I aquesta està a l'altre cantonada

Home, que vols que et digui, si baixa un camió d’aquells que serveixen begudes, o també els que porten material d’obra, que són bastant voluminosos, així que enfili la cantonada, no sé jo. Espero que tothom sigui prudent i mai passi res, però jo, a la primera de les taules no hi seuré pas.

A la Via Laietana han afegit
aquests carrils grocs
que són pels vianants,
però com que són molt estrets,
els vianants tenen por i no hi passen


i Sabeu qui hi passa?
Els ciclistes!
En definitiva allò que et vull dir és que cada vegada s'estan posant més entrebancs a la circulació amb cotxes, la qual cosa posa amb contradicció els missatges de facilitats per  comprar-los. Jo comprenc que vulguin fer una ciutat màgica, on anem en bicicleta, que tinguem illes per comunicar-nos, pot ser molt interessant, però jo crec que encara no tenim aquesta cultura, per exemple, només cal veure com circulen  els ciclistes, que si fan repartiments i tenen el temps ajustat, els altres que van xerrant, i una majoria  que sembla que els semàfors no són cosa seva. També els patinets, elèctrics o no i tots els altres estris que ja  no sé ni com es diuen. Ep i no són només persones  joves.

Carrer Gran de Gràcia
Tot pels vianants
El dissabte caminava per carrer Gran de Gràcia, que estava tancat a la circulació i era bonic poder mirar  la quantitat de parelles joves amb nens petits que allà si reunien, ara bé, la majoria dels nens conduïen petites còpies dels estris amb rodes, etc.,  que utilitzen els grans, vaja, que havies de controlar molt bé per on caminaves.

Carrer Creu Coberta
Un nou invent
carril compartit per Bus, Taxi i BICIS.


Hi ha algú que li agradi?
Ep, aquesta és una bona pregunta. Els pares xerrant amb els seus amics, alguns sense dur mascareta i com que no passaven cotxes, ells tranquils.

Però aquí no acaba la cosa, vaig observar que havien pintat unes ratlles grogues a la calçada, que semblen preparades perquè hi passin les bicicletes, ara imaginat un carrer com aquest  amb els autobusos, les bicicletes, els cotxes...

Espero que no sigui així, perquè ja m’ho imagino i quina por que fa. Ja t’aniré informant. No creus que tots plegats necessitem culturitzar-nos novament,

penso que hem perdut el sentit comunitari.
 
Fins aviat doncs,

Carme AFOPA

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

La nostra ciutat s'està convertint en un laberint de lí nies grogues, molt difícil de seguir si tens la temeritat d'anar en cotxe, i en el que et pots perdre amb molta facilitat. La solució que ens proposen és la d'anar sempre a peu a tot arreu, però pels que ja hem superat el llistó dels 80 i dels 90, aquesta és una solució poc factible.
Si no podem circular amb cotxe, no tenim altre remei que quedar-nos a casa. Potser aquesta és la finalitat última. Amb les noves línies grogues, carrers com la Via Laietana, la Diagonal, el carrer Consell de Cent, el carrer Girona, la Creu coberta, i molts d'altres, es convertiran en uns colls de botella difícils de desllorigar.
La Carme es pregunta molt encertadament si s'ha perdut el sentit comunitari. Lamentablement, crec que la resposta ha de ser afirmativa.