diumenge, 4 de juliol de 2021

Primera excursió

 

Passejant cap al volcà de la Crossa.

Fa unes setmanes vaig poder gaudir de la primera sortida d’excursió al camp amb uns amics per passejar per la muntanya i anar a dinar a un restaurant, cosa que feia mes d’un any que no podia fer.

Objectiu de la sortida:
Menjar una cargolada a la Crossa.

La nostre intenció era fer una visita el volcà de la Crossa i seguidament anar a  un lloc especialitzat en caragols, els fan de 14 maneres diferents i en quina més bona!!! I desprès tornar rtranquil·lament cap a casa havent fet un bon àpat i una bona passejada.

D'aquests rètols, n'hi ha molts.
la llàstima és que uns tronaran a obrir i altres NO.
Com que durant la setmana vaig intentar parlar amb el restaurant per telèfon per reservar lloc sense aconseguir-ho, abans de anar a visita l'esmentat volcà vàrem decidir passar primer per el restaurant i ens vàrem emportar una desagradable sorpresa: el lloc havia sigut una víctima més de la covi19, estava tancat i barrat.

Una senyora passejant el gos.

En veure la nostra frustració una dona que passejava el seu gos per els voltants ens va dir que els propietaris havien resistit tan com havien pogut però a la fi no van tenir més remei que tancar.

El restaurant del poble del costat
sí que estava obert.

Llavors com que coneixem el territori vam trucar a un altre restaurant que esta molt a prop i allí si que estava obert, menys mal per que la ditxosa pandèmia ha fet estralls a molts establiments i arruïnat moltes persones, a part dels problemes de salut.

Cràter del volcà de la Crossa
Situat entre les comarques de Gironès i de la Selva.

Un cop arreglat el tema dinar, vam visitar el volcà, el lloc té la particularitat que hi ha molta gent que no sap que existeix, quan parles de volcans tothom creu que estan tots a la Garrotxa i no es aixíEl volcà està entre les comarques de La Selva  i El Gironès, com a curiositat diré que té el cràter més gran de la península ibèrica i dels més grans d’Europa, té 1.250 metres de perímetre i una profunditat de 74 metres i està situat entre els pobles de Aiguaviva i Sant Dalmai, es important pujar a l’ermita de Sant Llop, està 225 metres d’alçada i des d’allí es té una vista privilegiada del lloc.

Ermita de Sant Llop.

És un lloc que justifica una visita, amb un paisatge espectacular i està declarat Espai Protegit d’Interès Nacional i per damunt de tot tranquil, molt tranquil, cosa que va molt be per l’esperit desprès de la llarga temporada que hem estat confinats i que hem hagut de suportar.

Imatge del Tibidabo
Tots els nens hi somien.

Diré sense cap vergonya que a l’anar a dormir vaig somiar amb l’excursió feta aquest dia com un nen quan va per primer cop a les atraccions del Tibidabo.

Esperem i desitgem que poc a poc recuperem la normalitat, encara que crec que la vida d’abans de la pandèmia no tornarà

 JOSEP VS

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Els que hem tingut l'oportunitat de visitar l'extingit volcà de la Crosa, i passejar pel seu entorn, estem d'acord, amb en Salvador CM, en que val la pena d'anar-lo a veure algun dia, i un cop allí, traslladar-nos amb la imaginació a uns 2 milions d'anys enrere, quan es va formar el seu ample cràter, avui dia afortunadament transformat en frondosa pineda i en verdosa zona agrícola. Una passejada, per la bonica comarca del Gironès, sempre és molt agradable.

Dolors Fita ha dit...

Nosaltres ven anar a una casa rural de Brunyola, al interior, pero a la alçada del Aeroport de Girona, es una casa molt coneguda de fa molt anys, A Sant Dalmai hi habia un restaurant especialitzat amb cargols i també está tencat i barrat. Confeso que aixó del crater no ho conexia. Prenc nota per si puc anar.hi.
Saljutacions per a tots i Totas
Dolors F.