diumenge, 7 de novembre de 2021

Amiga Merkel - Auf wiedersehen


Foto de la Merkel.

Adéu Cancellera. Mirant cap on va la política mundial, la teva pèrdua a mi em crea un cert mal estar. No sé amb molt detall si el que has fet ha estat molt o poc encertat, però observant el teu carisma veus clarament que el món necessitaria moltes més persones com tu. 

El colom de la pau, podria ser
el símbol de la teva vida.

Crec que has estat una gran pacificadora i has sabut trampejar a tots els grans polítics. Com a dona has pujat el llistó del qui ha de ser un bon gestor. Has creat estil i allà on hi havia un problema o tensió i d’una forma o altra hi havia la teva línia de pau. Sempre et tindrem com una dona reflexiva i conciliadora i encara que molts polítics han passat de tu, amb el temps van inclinar el cap per acceptar les teves bones decisions de pau.

Intervenint amb fermesa amb altres polítics.

La política internacional actual em preocupa i mareja. He seguit poc els debats polítics de cap color, perquè sempre els he vist voltats d’egoismes, poder i de poc nivell. En canvi quan tu intervenies, estant o no d’acord en els teus punts de vista o decisions, m’agradava escoltar-te. Em donava confiança amb els polítics i veia a una persona que s’estimava al seu país i crec que també el planeta.

El teu vestit va ser sempre senzill i sense ostentació. 

Sense grans farbalans i poca  ostentació, on estava la teva presència es feia notar. Aquell tarannà tranquil, molts cops amb poder, però sempre amb educació, sense crits, marcant criteris pacífics. Recordo un comentari d’un periodista que et va dir que sempre anaves vestida igual. Vas respondre que eres una política i no una model.

Algú et compara amb la Thatcher,
 però sou com un ou i una castanya.

Algú podria comparar-te amb Margaret Thatcher, però crec que tu no has lluitat per carregar-te el ben estar del teu país com va fer primera ministre britànica. I si et comparo amb la majoria de polítics del nostre país que sols saben cridar i fer-se mal entre ells, ni et comento.

En els focs, no hi afegies llenya sinó que
actuaves com un bon bomber.

Et trobaré a faltar, com a dona líder i com a pacificadora. Has sabut apagar el foc en situacions difícils.

I pensant amb la cohesió d’Europa que cada dos per tres està trontollant,

la  manca d’una líder com tu ens farà patir.

Salvador CM

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Un bon elogi a la cancellera sra. Merkel i a la vegada una bona critica als nostres polítics que, en l'encertada opinió d'en Salvador CM, no s'hi assemblen gens o ben poc. Com diem en català, que Déu hi faci més que nosaltres.